Ud over at producere jagt af høj kvalitet, er det ethvert jagtvæsen eller jagtkonsortiums ubetingede pligt at sørge for at det vildt der nedlægges, både før, under og efter jagten, behandles med den omhu som er nødvendig for at kunne producere fødevarer af høj kvalitet.
Er der tale om udsat fuglevildt skal vildtet før udsætning have en høj kvalitet og sundhed og efter udsætning skal der stadig værnes om fuglene.
Efter nedlæggelse behandles vildtet altid med respekt, således at det til enhver tid, vil kunne give en kulinarisk god oplevelse.
Skud i tarmsystem, dårlig opbrækning (sjusk) og manglende nedkøling er helt ødelæggende for kvaliteten. 


God kødkvalitet sikres kun ved godt håndværk.

 

Nedlagt fuglevildt skal nedkøles til 4 grader og klovbærende vildt til 7 grader så hurtigt som muligt og helst inden for 4-6 timer (ikke ved anbringelse i frostrum)

Læs mere her eller på 

Fødevarestyrelsen

Jægerforbundet

Netnatur